Tapas in het fort!


Er is wat verschil van mening welke regio als eerste met de tapas kwam maar zeker is dat het afgeleid is van het woord ‘tapar’ wat afdekken betekend.  Een tapa lag als dekseltje op een glas wijn of bier om te voorkomen dat er vliegen indoken.

De eerste tapa verhalen stammen uit 1500. Keizer Karel V was het zat dat iedereen dronken op z’n paard zat na een bezoekje aan de herberg en stelde bij wet dat bij elke drank gegeten moest worden. En voila… de tapa was geboren.

 

Spanjaarden leven om te genieten van eten. Het is een enorme rijke keuken en in onze regio is het vooral ‘stevig’ voedsel. Berg eten! En we boffen! Want in Quatretondeta zit een geweldig restaurant waar mensen van heinde en verre naartoe komen. En zij serveren - als daarom wordt gevraagd - elke dag een selectie van de heerlijkste varianten en leveren het op tijd af bij het fort.

Elke bestelling wordt apart afgeleverd dus wanneer je trek krijgt is het een kwestie van uitpakken en 'que aproveche'... eet smakelijk!

Natuurlijk staan er op het menu albondigas – de Spaanse mini gehaktballetjes. En tortilla, ensaladilla rusa, calamares, queso con padron, patatas bravas, huevos rotto, caracoles, pisto, morcilla en nog een hoop andere lekkere hapjes.

 

En mocht je je willen aansluiten bij de lunch dan wacht er een 'comida espectacular' op je bij Bar Cañares. Arroz en el horno, arroz negro, léchon of één van de vele andere heerlijke gerechten. Natuurlijk ook de lokale paella! Je wordt niet teleurgesteld.