Niets krijgt de lach meer van ons gezicht...


‘We zijn bezig met een plan’, zegt burgemeester Paco. We zitten nog maar net voor ons kennismakingsgesprek. En hij vertelt over de 7 gemeentes rondom de Vall de Seta. De vallei waarvan hier een filmpje te zien is en waarvan ik dacht dat mijn telefoon kapot was omdat je geen geluid hoort. Je hoort de stilte!

 

De 7 gemeentes zijn Balones – Quatretondeta – Facheca – Famorca – Gorga – Millena – Tollos.

Alle 7 werken samen en hebben een plan gelanceerd om eco-toerisme in dit gedeelte van de Sierra de Serrella een enorm startschot te geven.

Onze glimlach werd tijdens ons kennismakingsgesprek steeds groter! Dit maakt een enorm verschil. We trekken nu niet de kar – zoals we dachten – in deze regio. We lopen samen op met de 7 gemeentes die deze regio rijk is! Fantastisch! Het  plan is mooi en vult ons plan in zijn geheel aan. En ons plan vult het plan van ‘Vall de Seta, actieve natuur en gezondheid’ – ‘Vall de Seta, naturaleza activa y salud’ – ook meer dan aan. Allemaal blije mensen aan de tafel!

Want door ons plan komen er zomaar 28 bedden in Quatretondeta om de gewenste eco-toeristen ook een mooi onderkomen te geven gedurende hun ontdekkingstocht van de Vall de Seta.

Duurzaam toerisme is het speerpunt. Daaronder valt het bijhouden van paden en ook de bewegwijzering nog meer te verbeteren. Maar ook om bijvoorbeeld geocaching in de regio te promoten. En ondertussen worden er projecten gestart om bewoners bekend te maken met social media en duurzaam ondernemerschap voor hun bedrijven want er zijn tal van olijf-, amandel- en wijnboeren. Om zo de aandacht van agro-toeristen te vangen. Er is écht heel goed over nagedacht. En ons puzzelstukje valt naadloos in hun puzzel. En andersom!

En wat veranderde er vandaag voor ons? Wij mogen ons ondernemersplan aanpassen!  Want wij zijn vandaag officieel onderdeel geworden van het plan van deze enorm innovatief denkende en ondernemende regio. En er zijn nog 6 burgemeesters om kennis mee te maken…

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment