Een zak met geld...


De makelaars van de verkopende partij raakten ervan in de war. Dus we willen wel kopen maar weten nog niet of we geldverstrekkers enthousiast krijgen?!? 

In Spanje is het namelijk gebruikelijk om eerst geld los te krijgen bij de daarvoor bestemde kanalen en daarna ga je op jacht naar het perfecte vastgoed.

Na de uitleg dat geld vanuit Nederland pas komt als je weet wat je wilt gaan kopen werden ze niet begripvoller maar werd wel duidelijk dat hoe langer het accepteren van ons bod duurt, hoe langer het gaat duren voor we daadwerkelijk aan de slag kunnen.

Dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Verre van! We hebben in kaart gebracht waar hotels / B&B's / woningverhuurders en campings zijn gevestigd in de verre omtrek. Hebben de prijzen per nacht op rij gezet. Hebben onderzocht welk aanbod het meest in trek is en welk soort gasten daar worden ontvangen. En keken ook naar de al dan niet aanwezige extra's die een verblijf net even wat aantrekkelijker maken voor de verschillende doelgroepen.

Dat gaf een duidelijk beeld van onze kansen en mogelijkheden. Die zijn er volop! En met dat in ons achterhoofd kwam het tweede onderzoek:

Crowdfunding klinkt leuk maar bij welk platform dan en wat kunnen wij investeerders bieden?

Dat resulteerde in een teleurstelling. Nederlandse platforms voor buitenlandse plannen zijn er niet zo veel of eigenlijk niet voor plannen van dit formaat. En ondertussen kregen we rondom ons steeds meer vragen of we al verder waren met onze plannen en of er al geïnvesteerd kon worden.

En dus kiezen we voor de variant zelf doen!

Het aanbod is op een rijtje gezet, de voor-wat-hoort-wat regel erop los gelaten en de brochures zijn in de maak! De geldleningsovereenkomsten en huurcontracten liggen ook al te wachten. Er zligt zelfs een plan klaar voor een info-bijeenkomst.

Vanaf volgende week gaan we officieel crowdfunden!

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment