De eerste teleurstelling...


"Je moet er niet boos om zijn", zei mijn moeder gister. Ik was ook niet boos. En waar ik gister teleurgesteld was zie ik het na een nachtje slapen nog weer iets genuanceerder.

Ik ben niet boos, ik ben niet teleurgesteld, ik ben met mijn neus op de feiten gedrukt.

Het punt is dat ik meer interactie had verwacht van wat 'de warme cirkel' genoemd wordt. De mensen die het dichtst bij je staan. Ter verduidelijking daarna is er 'lauw', beetje verder van je af. En 'koud', mensen die je zijdelings kennen of helemaal niet en toch in je netwerk zitten. Het zijn begrippen in de crowdfund- en investeerders wereld waar ik inmiddels volop ingedoken ben :-).

En de warme cirkel heeft het drukker met andere zaken dan ons fort en dus is er niet heel veel interactie - uitzonderingen daar gelaten waar zijn we heeeeeel blij mee zijn!

En daar komt die neus: net zo druk als wij zijn! Want hoewel ik probeer om bij iedereen betrokken te blijven in die warme cirkel van ons, ook wij missen leuke, mooie, verdrietige en andere zaken. Vergeten om te vragen naar belangrijke momenten. Slaan hoogtij dagen over. Zien soms het belang niet van iets terwijl dat er om de donder wel is. Maar 'té druk' en voor je het weet is het ingehaald door andere zaken en laat je het maar zo.

Dus 'warme' cirkel: als ik nou beloof dat wij doen waar we de Spanjaarden om benijden - intenser leven en intenser bezig zijn met wie ons lief is - als wij dát nou beloven en bij jullie doen. Doen jullie het dan voor ons?

Want natuurlijk zoeken we investeerders. Maar meer nog zoeken we de publiciteit. De 'weet je wat mijn familie/buren/vrienden/dievantwitterfacebookinstagram/kennissen/stelhieruithetdorp/ gaan doen? Die gaan een fort kopen in Spanje. Ze zijn hartstikke gek, wie doet dat nou maar misschien ken jij iemand die ze vooruit kan helpen met kennis/tips/truuks/adviezen en/of geld'.

De deelknop, een verjaardagsroddel, een praatje op straat...

En voor wie denkt 'hou op met je fort', dat kan pas als we ons doel hebben bereikt. Dat doel komt namelijk niet vanzelf naar ons toe. En we zijn niet vervelend, we zijn gepassioneerd. Zo Spaans zijn we al!

 

 

 

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment